Back to All Events

J.S. Bach's Christmas Oratorio Brøndby Strandkirke

  • Brøndby Strand Kirke Brøndby Denmark (map)

"Glæd jer, jubl!"
Juleoratoriet med Camerata Øresund

Efter tre eventyrlige år med Händels Messias giver Barokensemblet Camerata Øresund sig nu i kast med et nyt eventyr: Bachs elskede Juleoratorium. Og ligesom med sin Messias er Camerata Øresunds version af Bachs Juleoratorium en ganske særlig og temmelig anderledes opførelse, end den man oftest hører heromkring.

Da Felix Mendelssohn-Bartholdy i 1830'erne genopdagede musikken af den dengang næsten glemte J. S. Bach, brugte han til opførelserne sit romantiske orkester og sit store kor.
Der er sket en del siden dengang.
Mange opførelser af Juleoratoriet bruger idag barokinstrumenter som danser afsted med Bachs jubilerende musik. Men trods brugen af de originale instrumenter i orkestret, bliver Bachs musik stadig overmalet med en fed romantisk malerpensel - med både dirigent og et stort kor. 
Camerata Øresund går en helt anden vej og anvender i stedet et solistisk vokalensemble på kun 9 sangere og uden en traditionel dirigent.

På denne måde byder Camerata Øresund på det måske mest autentiske Juloratorium i byen, måske endda som Bach selv ville have gjort det i 1734 i Leipzig! 
Uden dirigent er den indre dynamik, energien og swinget styret igennem direkte kommunikation mellem instrumentalister og de 9 sangere, som deler soloarier og også synger korsatserne.
Valdemar Villadsen synger evangelist-partiet, Marcus Mohlin former continuo'et fra orglet, oboist Antoine Torunczyk leder blæserne, og Justin Bland spiller trompet. Peter Spissky står med sin dansende violin i spidsen for det energiske barok-band og de velkendte sangstemmer, Eline Soelmark, Cassandra Lemoine, Francine Vis, Astrid Nordstad, Alexander Vesterberg, Johan Olsson og Lucas Bruun de Neergaard.
Kom og hør et nyt og anderledes Juleoratorium med Camerata Øresund!


Medvirkende:
Baroksensemblet Camerata Øresund
Konsertmester: Peter Spissky
Cembalo: Marcus Mohlin

9 personers solistkor:
Evangelist: Valdemar Villadsen

Sopran:
Cassandra Lemoine
Eline Soelmark

Alt:
Astrid Norstad
Francine Vis

Tenor
Alexander Vesterberg
Johann Olsson

Bas: 
Lucas Bruun de Neergaard
NN

Tak for støtten fra:
Oticon Fonden
Augustinus Fonden
Knud Højgaards Fond
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Dansk Kapelmesterforening
Københavns Musikudvalg
Statens Kunstfond

Earlier Event: December 5
Papagena at Det Kongelige Teater